Montessorischool


Gijs-ABBO-Montessori-_GPF0799-webresOnze school is een basisschool in het hart van Bergen op Zoom en heeft een wijk-, stads- en een streekfunctie. Met een visie die er zorg voor draagt dat kinderen zich stevig voelen, als basis om te groeien en leren. Op onze Montessori basisschool benaderen we levensbeschouwing vanuit de kosmische visie. Dit betekent dat we omgaan met alle geloofsovertuigingen als onderdeel van een geheel, waarin we respectvol omgaan met de verschillen.

De school is in 1984 gesticht door een groep ouders. Na een viertal andere gebouwen bewoond te hebben in de wijk Bergen op Zoom-Oost , is de school sinds december 1993 gevestigd aan de Noordsingel 57, in de binnenstad van Bergen op Zoom. In 1996 is de school uit het gebouw gegroeid. Na een periode van huisvestingsproblemen is in mei 1998 het schoolgebouw aan de Thomas de Rouckstraat 2 ter beschikking van de Montessorischool gekomen.

Montessorischolen in Nederland zijn allemaal vernoemd naar een arts uit Italië: Maria Montessori. Zij ontwikkelde een manier van lesgeven die anders is dan bij andere basisscholen. Maria Montessori (1870-1952) was wat je noemt een wereldburger. Geboren in Italië, waar zij de eerste vrouwelijke arts was, bereisde zij de hele wereld. In ziekenhuizen kwam zij in contact met kinderen. Zij maakte materialen om hen te helpen bij hun ontwikkeling. Haar werkwijze had veel succes. In Rome richtte Montessori de ‘Casa dei Bambini’ op. In 1917 startte zij met cursussen voor leerkrachten. Haar ideeën kregen wereldwijd bekendheid. Maria Montessori woonde in vele landen, waaronder Nederland. Over de gehele wereld zijn Montessorischolen te vinden.

Facebook